Surdejsprojektet

Et forsøg på at sprede en bakteriekultur under COVID-19

Gær var en af de første varer, der opstod en massiv efterspørgsel på, som følge af statsministerens pressemøde d. 11. marts. Det vidner om en øget interesse for bagning og at Coronakrisen kunne medføre nye interesser, ville jeg gerne hjælpe på vej. Siden gær flere steder var udsolgt, var surdej et oplagt alternativ. Det udviklede sig til Surdejsprojektet, hvis formål er at give folk mulighed for, at bage hjemme i deres egne køkkener, og dermed mindske behovet for at gå ud og handle. Det begyndte med en surdej jeg startede hjemme på køkkenbordet d. 12. marts og som siden da har spredt sig, først gennem de personer jeg uundgåeligt har været i kontakt med, dernæst gennem dem de har været i kontakt med og så fremdeles. Med surdejen er der fulgt en tekst, med en opfordring til at dele ud af den. Hver gang surdejen har spredt sig til en ny by, er den kommet på landkortet, hvor man kan følge spredningen: https://maphub.net/Surdejsprojektet/surdejsprojektet

Etiketten, der fulgte med surdejen. Nu erstattet af en SMS-tekst.

Håndtegnet kort over surdejens spredning i perioden 12. marts – 18. april 2020.
For at se den nyeste version af kortet, gå til: https://maphub.net/Surdejsprojektet/surdejsprojektet


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com